Emile Schra

transparant-50-100

Publicaties Boeken

Herman van Veen

Herman van Veen

 

Op 9 juni 2015 vond de boekpresentatie plaats en een

lang interview van Emile Schra met Herman van Veen

emile-herman_klein

 

Herman van Veen. Portret van een veelzijdig kunstenaar.
2e dr. Nieuw Amsterdam 2015, 304 blz.

De loopbaan van de zanger, theatermaker en clown Herman van Veen vormt een pad met vele zijsporen. Zoals een theater criticus het ooit formuleerde: zijn carrière verloopt hink-stap-sprongsgewijs. Naast zijn ruim 6000 theateroptredens in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten heeft Herman van Veen in de afgelopen vijftig jaar toneel en muziektheater geschreven, films geregisseerd en de eend Alfred J. Kwak in een televisieserie onsterfelijk gemaakt.

In dit boek wordt een beeld geschetst van de verschillende facetten van Herman van Veen. Zijn werk wordt tegen het licht gehouden waarbij de aandacht uitgaat naar zowel hoogte- als dieptepunten. Wat typeert Herman als podiumkunstenaar? Welke ontwikkeling heeft hij doorgemaakt? Hoe is hij in de samenwerking met anderen? Gesproken is met ruim veertig (oud) medewerkers, collega's en familieleden. Daarnaast komt Van Veen uiteraard zelf aan het woord over werk, motieven, drijfveren, twijfels. Zo ontstaat een rijkgeschakeerd portret van de mens en kunstenaar die hij is.

 

Reacties:

‘Ervaar het als een tijdreis langs vertrouwde mensen en plaatsen’ - Herman van Veen

‘Degelijke biografie’ - Nederlands Dagblad

‘Helder en zakelijk’ - **** De Volkskrant (klik hier voor recensie)

‘Diepgaand, betrouwbaar, actueel en zuiver van toon’ - Leeuwarder Courant

'Mooi, compleet beeld van de entertainer' - De Telegraaf

‘Dankzij de thematische aanpak wordt saaie chronologie vermeden hetgeen de leesbaarheid erg ten goede komt’ - Rob Chrispijn

‘Goed en evenwichtig beeld van het geniale fenomeen dat Herman is’ - Nico Knapper


 

U kunt een exemplaar bestellen door mij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met daarin de naam van het boek(en) dat u wilt bestellen, en het aantal exemplaren.

Ik neem dan contact met u op.


U kunt ook bestellen via Bol.com.


transparant-50-100

transparant-50-100