Emile Schra

transparant-50-100

Activiteiten Trainingen

Trainingen

 

Sinds 2000 verzorgt Emile Schra trainingen voor uiteenlopende doelgroepen, zoals managers, trainers en studenten. Hieronder enkele voorbeelden van trajecten voor studenten aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. Trainingen zijn altijd maatwerk, afgestemd op de doelgroep. Duur en intensiteit variëren, afhankelijk van de vraag. De maximale groepsgrootte ligt bij 16 personen.

The Art of Creativity

Er zijn van die momenten dat werk of studie lijken vast te lopen. Hoe moet je verder? Nieuwe inspiratie blijft uit, de batterij lijkt leeg. In deze training wordt je geest wakker geschud, van frisse lucht voorzien en met nieuwe ideeën en energie gevuld. Je ontdekt hoe tientallen beproefde oefeningen voor acteurs ook jouw creativiteit, flexibiliteit, fantasie en out-of-the-box-denken vergroten. Daarnaast leer je improviseren, risico's nemen, met elkaar samenwerken en vanuit je eigenheid werken. Na afloop heb je volop creatieve impulsen opgedaan en is je batterij opgeladen! Met vernieuwde energie kun je met werk of studie aan de slag!

Persoonlijke Performance

Ieder mens krijgt in werk of studie te maken met openbare optredens. Of het nu gaat om het presenteren van onderzoeksresultaten, het verhelderen van je mening over een bepaald onderwerp of het overtuigen van een commissie die een talentvolle medewerker zoekt. In alle gevallen is het zaak je verhaal zo helder mogelijk voor het voetlicht te brengen. In de training ontdek je wat je sterke kanten zijn bij het overbrengen van je boodschap en welke aspecten verbeterd kunnen worden. Je werkt met theatertechnieken en leert de aandacht van je publiek bespelen. Je persoonlijke optreden wordt een uitdagend spel dat je kunt sturen en waarin je kunt groeien.

De Kracht van Teamwork

Een voor allen, allen voor één! Samen ben je sterker, dat is het uitgangspunt van deze training. Je onderzoekt dit via theatrale principes en spelopdrachten en komt samen tot een tastbaar resultaat. Je zult het plezier ontdekken van het met elkaar samenwerken in uiteenlopende omstandigheden. Daarbij zal je groeien in het vermogen om met elkaar creatieve oplossingen te vinden voor probleemsituaties. Vooral wordt een beroep gedaan op je alertheid, flexibiliteit en improvisatievermogen, je fantasie en je vermogen om te ‘geven’ en te ‘nemen’. Over wat je met teamwork zoal kunt bereiken, zal je na afloop versteld staan!

De ‘basics’ van communicatie

“Een man loopt over het toneel en een ander kijkt toe. Meer is niet nodig voor het ontstaan van theater.” Deze beroemde uitspraak van de Britse theaterregisseur Peter Brook fungeert als startpunt voor een onderzoek naar de basisvoorwaarden van communicatie. Waar draait het in essentie om bij een gezonde, authentieke communicatie tussen twee of meer personen? In deze training ga je helemaal terug naar ‘af’: communicatie via mobiele telefoon of computer is uit den boze. Het enige waarop je terug kunt vallen, zijn het directe hier-en-nu en je vijf menselijke zintuigen.

Storytelling Practicum

Spannende verhalen kluisteren mensen aan hun stoel. In deze training leer je uit welke ingrediënten een spannend verhaal bestaat en hoe je met behulp daarvan zelf een verhaal kunt opbouwen. Hoe zorg je dat jouw zelfverzonnen verhaal impact heeft en de toehoorders aan hun stoel kluistert? Met de inzichten die je opdoet tijdens dit practicum, werk je vervolgens aan een heel andere opdracht: hoe breng je de resultaten van droog, wetenschappelijk onderzoek als een spannend en levend verhaal waarbij je publiek benieuwd is naar de afloop?