Emile Schra

transparant-50-100

Activiteiten Collegereeksen De Bril van Shakespeare

De Bril van Shakespeare

shakespearebril

Shakespeare? Er zijn bibliotheken over zijn leven en werk volgeschreven. Jaarlijks komen er 4000 publicaties bij. Sigmund Freud dacht dat het een Fransman was die Jacques Pierre heette. Volgens sommigen was het een bloedmooie gravin, anderen zijn ervan overtuigd dat er meerdere personen achter die ene naam zitten. Maar wie was William Shakespeare ècht?

In de collegereeks De Bril van Shakespeare bekijkt u door de ogen van Shakespeare (1564-1616) zijn tijd en omgeving, de politieke conflicten die speelden en de stukken die hij schreef. Zo raakt u vertrouwd met zijn wereld en wereldbeeld. Wie was hij? Hoe kon hij de allergrootste worden? Waarom braken collega’s van pure nijd hun ganzenveer doormidden? En waarom raken nog steeds theater- en filmmakers door zijn werk geïnspireerd?

Heeft u altijd al iets meer willen weten over Shakespeare? Dan is dit uw kans. U wordt vlot door leven en werk van ’s werelds grootste toneelschrijver geloodst. Beeldfragmenten uit theater en film verlevendigen het verhaal. Ook zult u enkele tekstfragmenten onder de loep nemen. Als u al niet verslaafd was aan Williams werk, dan bent u het zeker na afloop! In 2016 stonden reeksen gepland in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Wassenaar, Austerlitz en Baarn.

Geïnteresseerden in een collegereeks kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .